Camilla Måne

Kom och upplev och stärk kontakten med din vildkvinna i kvinnocirkelns läkande och hållande värme!! Vi lyssnar till själens sång och utforskar vår egen medicin och gåva till världen.

Nu bjuder vi in till en vildkvinnohelg i vårvintertid på Fridhems kursgård i Stjärnsund, Dalarna.

Kurshelgen ingår i en längre resa – Vildkvinnans Årshjul – som pågår från oktober 2022 – oktober 2023. Vi välkomnar fler kvinnor att vara med denna helg samt även på andra fristående kursträffar under året. Så kom med och upptäck Vildkvinnan i hennes olika årstider!

Temat för helgen är: själsångerskans tid och det vilda systraskapet.

Mitt i mötet mellan gammelmor vinter och jungfru vår samlas vi i Stjärnsund för att lyssna till djupet av vår själssång och möta det som eventuellt hindrar oss att sjunga den fullt ut. Vi hedrar det hälsosamma systraskapet där var och ens gåva är viktig och vi sår nya fröer tillsammans.

Med inspiration av sagor, kraftsånger, trummor, dans, kreativt skapande och vinterns magi tar vi oss närmare den vilda kvinnan inom oss – hon som lyssnar till själens sång och låter hjärtat leda henne framåt på livets stig. Helgen är upplagd som en resa in i dig själv, ner i jorden, hem till det vilda samt till kraften av gemenskapen i en kvinnocirkel – vår egen vargflock! Allt för att du skall stå stadig och fri som kvinna i din sanna natur.

Vår mytologiska vägvisare för helgens resa är, bland annat, sagan om Isa och Björnmodern, en kraftfull initiationssaga om en ung medicinkvinnas prövning i att följa sin inre kompass och vägleda sitt folk genom en vinter som aldrig verkar ta slut.

Under lördagen reser vi djupt in i oss själva med hjälp av saga, dansceremoni, naturbad och kreativt skapande och under söndagen sitter vi en läkande kvinnocirkel med vår älskade Grandmother Ellika, där alla känslor är välkomna och det som behöver bli sett och ta plats får göra det. Allt för att vi skall stå stadiga i vår medicin och kraft på jorden.

Varmt välkomna till en helande, kraftgivande och transformerande helg för alla kvinnor som vill utforska Vildkvinnans Väg på djupet!

 §

Denna helg är upplagd som en resa in i dig själv, ner i jorden, hem till det vilda samt till kraften av gemenskapen i en kvinnocirkel – vår egen vargflock!

§

Vi är tre kvinnor, i tre olika livsstadier, som håller i denna helg: sagoberätterskan Stina Gray, prästinnan Camilla Måne och kvinnocirkelledaren Ellika Lindén. Camilla och Stina använder ceremonier, inre resor, dansritualer, sagor, kraftsånger, trummor och naturkontakt för att guida oss hem till vår inre Vildkvinna.

Grandmother Ellika håller en djupgående kvinnocirkel där vi alla får chansen att bli hållna i totalt ovillkorlig kärlek och medkänsla på ett sätt som bara hon kan. Vi får dela våra känslor och allt som ryms i våra hjärtan och komma riktigt nära varandra i cirkeln.

Med på resan har vi alltid flera älskade Grandmothers som stöttar oss. Kloka kvinnor som stöttar och finns för gruppen. Pia Rubaerno Fjelksted är vår traumaterapeut som är med hela Årshjulet, alltid redo att lyssna och ta hand om det som kommer upp. Gunilla Glädje är vår vilda kreativa viskvinna som visar oss på skapandets alla möjligheter. Hon reser med oss hela året också!

Varmt välkomna till en djupgående, kraftgivande och transformerande helg för alla kvinnor som vill utforska Vildkvinnans Väg på djupet!

§

Så här säger våra tidigare kursdeltagare om att vara med på en helg med Vildkvinnans Väg

"Jag vågar vara mig själv mer. Har liksom kommit närmare in till mitt autentiska jag, till vildkvinnan. Hon vågar visa sig mer, är mer förankrad och stabil, inte lika benägen att vara till lags längre och är modigare." Lilian Liberg, Massör/Treesister

”Dessa två vilda Väsen, Vildkvinnors natur och skapande är genuint, vackert, magiskt med mycket hjärtevärme, avskalat och fylld med den nordiska folksjälens sagor, sång och rötter! Mycket kurser har jag gått på, men att möta och samarbeta med dessa två Vildkvinnor har berört mig starkt! Så äkta och naturligt utan masker och spel! Kan bara böja mitt huvud i ödmjukhet i tacksamhet för det arbete ni gör och är!” Margitta Eldsvan Wigren, prästinna

”Tack alla vildkvinnor som jag har mött i helgen tillsammans med Baba Yaga. Allt har varit mycket väl organiserat. Man har känt sig mycket välkommen. Mycket glädje och allvar varvat med varandra. Ni har förmågan att skapa en mycket kärleksfull och glädjande atmosfär. Det märks att allt är förberett och genomarbetat. Det känns äkta och seriöst samtidigt som det finns plats för lekfullhet och får fram det vilda och härliga inom oss. Det här är på riktigt. Från djupet av mitt hjärta och Guds välsignelse tackar jag det alla varmaste och jag kan absolut rekommendera era kurser” – Susanne, kursdeltagare

”Tack för denna helg. Vilken genomkörning. Underbart. Det var så fint att möta underbara Baba Yaga på flera sätt. Tack för att ni lyfter dessa kvinno-urmödrar till ljuset. Jag är matt och nöjd. Tusen tack” – Linda, kursdeltagare

”Tack vackra vilda kvinnor för kraft och inspiration” – Sanna, kursdeltagare

”Vilken fantastisk helg, tack! Lugnt och lugnande ledarskap men också energigivande. Sång, saga, trummande, eldceremoni. Så härligt! Ellikas cirkel ❤ ❤ ❤ Inspirerande, kreativ!” – Catarina, kursdeltagare

”Fantastisk fin och härlig helg, med mycket djup och extremt trygg känsla. Ser fram emot att komma igen och dyka djupare in i Vildkvinnans Väg. Stort tack!” – Hanna, kursdeltagare

KURSLEDARE

Stina Gray är en sagoberätterska, etnolog och astrolog med rötter i Sverige och Nya Zeeland. Med sin resande sagostuga Sagoheim bjuder hon in till förtrollande och hjärtevärmande upplevelser av traditionellt muntligt berättande genom föreställningar, kurser, retreater och sagovandringar. Hennes berättande tar inspiration från folklore, mytologi, platser, livsberättelser, drömmar, årstiderna och hennes arbete här på Vildkvinnans Väg. Hon brinner för det muntliga berättandets läkande och återförvildande kraft. Hemsida: www.stinagray.com

Camilla Måne är en dedikerad kvinnocirkelledare, socionom och prästinna. Hon leder regelbundna cirklar kring årstiderna i naturen och samtalscirklar för både män och kvinnor samt ett ”Cirkel läger” varje sommar för alla åldrar och kön. Som Prästinna i Gudinnans tjänst jobbar hon med att stärka relationen till det heliga i naturen, att se vikten av initieringar genom livet och skapa ceremonier vid övergångar, samt att hedra kroppens tempelvisdom och bygga en stark bas av självkärlek. Camilla är även en del av prästinneteamet för den internationella Gudinnekonferensen i Glastonbury, England. Allt för att stötta människor på färden att hitta hem till sig själva, till gemenskapen med varandra och till naturen. Hemsida: www.camillamane.se

Ellika Lindén är en kvinnocirkelledare som utvecklade konceptet ”Circle Way Camp” tillsammans med sin framlidne man Manitonquat (Medicine Story). De höll under 30 års tid läger och workshops världen över. Med sin ovillkorliga kärlek, starka medkänsla och sitt naturliga och enkla sätt skapar hon trygghet i en cirkel så att alla vågar tala från hjärtat. Ellika är också utbildad skådespelerska och har jobbat både med barn tv-program och teateruppsättningar.

 

INVESTERING

Kurskostnaden är 2700 kr (inklusive anmälningsavgift).

Anmälan sker via mejl till sagoheim@gmail.com samt genom betalning av anmälningsavgiften på 700 kr. Anmälningsavgiften bekräftar din anmälan och är ej återbetalbar. BG- nummer fås när du mailat. Resterande avgift faktureras en månad innan kursen.

Boka din plats i god tid!. Begränsat antal platser 20 st.

Kurshelgen äger rum på Fridhems kursgård i Stjärnsund, Dalarna. Kost och logi är inte inkluderat i kursavgiften – det betalas separat till kursgården. Boende på kursgården bokas via mejl till photo@mikaelalarm.se

Helpension per dygn för kursgäster på Fridhems kursgård:
Flerbäddsrum 670:-/person
Dubbelrum 770:-/person
Enkelrum 920:-/person
Mer info om Fridhems kursgård hittar du här: https://www.frid.nu/

AVBOKNINGSREGLER

Anmälningsavgiften är inte återbetalningsbar. Vid avbokning 3 veckor före kursstart återbetalas kursavgiften exklusive anmälningsavgiften. Därefter sker återbetalning endast vid uppvisande av läkarintyg eller intyg av annan giltig orsak, eller om eventet skulle bli inställt.

START OCH SLUTTID

Vi inleder kurshelgen fredag 18 november kl. 18:00 med en gemensam middag i matsalen på Fridhems kursgård. Efter middagen samlas vi kl. 19:30 i kurssalen. Du som ska bo på Fridhem är välkommen att checka in från och med kl 16:00 på fredagen. På söndagen avslutar vi helgen med en fika kl. 16:00.

HITTA HIT

Adress: Bruksallén 16, 77674 Stjärnsund
Stjärnsund ligger i södra Dalarna, ungefär två timmar från Stockholm med tåg.

Kommer du med bil hittar du parkering direkt på gården utanför Fridhem eller tvärs över gatan på allén upp mot kyrkan.

Kommer du med tåg så kan du boka hela din resa till ”Stjärnsund Sandvika” på www.sj.se. Hedemora är närmaste tågstation från Stjärnsund. Därifrån kommer du lätt med buss på fredagen. Kolla tidtabell på www.dalatrafik.se – närmaste hållplats till Fridhem är ”Stjärnsund skolan.”

På söndagen går inga bussar och därför uppmuntrar vi er att samåka till Hedemora eller beställa skjuts som Fridhem ordnar.

Skriv i din anmälan om du önskar skjuts till Hedemora tågstation på söndagen. Pris för skjuts via Fridhem är 300kr per bil enkel resa.

MEDTAG

Trumma eller skallra om du har. Bok och penna. Varma kläder så att du kan vara ute samt något att sitta på i snön/mossan. En symbol till altaret som representerar din vildkvinnosjäl eller innersta kärna för dig.

VILDKVINNOMARKNAD

Skapar du hantverk, smycken, böcker, konst eller annat som du vill visa och sälja till oss andra så ta med lite grejer och lägg på våra marknads bord. Prismärk och sköt betalning själv. Det är fint att vi får se varandras kreativa glöd! Och ett bra tillfälle att köpa fina/unika presenter kanske!

Hjärtligt välkomna
önskar Stina, Camilla och Ellika samt Grandmother Pia och Gunilla

 

Praktisk info

Plats:
Fridhems kursgård, Dalarna, www.frid.nu
Datum:
3-5 februari 2023
Kostnad:
2700 (kost och logi ej inkluderat)
Kost:
vegetarisk mat
Anmälan:
sagoheim@gmail.com
Kontakt/boka
Camilla Måne
colourfulcamilla@hotmail.com
facebookinstagram