Camilla Måne

Vildkvinnans väg Stjärnsund- Att se i mörkret

När träden har släppt tagit om sina sista löv och den kloka har lagt sin mantel över landskapet, samlas vi i höstmörkret för att blåsa liv i Vildkvinnans härd. Med inspiration av sagor, sånger, trummor, dans och höstskogens magi tar vi oss närmare den vilda kvinnan inom oss – hon som lyssnar till själens ylande och låter hjärtat leda henne framåt på livets stig.

En helg för kvinnor som vill utforska och fördjupa relationen med sin vilda natur.

Temat för denna helg är ”att se i mörkret” och en av våra mytologiska vägvisare på denna resa är Baba Yaga – den Vilda Urmodern som ser igenom alla illusioner. Har du mött hennes djupa blick, hört hennes galna skratt och känt hennes iskalla stormvindar? Hon är stormen som vänder livet upp och ner. Hon förvandlar, transformerar och initierar oss på Vildkvinnans Väg. Och när stormen har lagt sig sträcker hon fram en glödande skalle – elden, kraften, gåvan som kommer av att ha rest igenom den mörkaste stormen, den djupaste skogen – elden som lyser upp i mörkret och välsignar oss med den klokas blick.

Denna helg är upplagd som en resa in i dig själv, ner i jorden, hem till det vilda samt till kraften av gemenskapen i en kvinnocirkel, vår egen vargflock! Allt för att du skall stå stadig och fri som kvinna i din sanna natur. Camilla och Stina använder ceremonier, inre resor, dansritualer, sagor, kraftsånger, trummor och naturkontakt för att guida oss hem till vår inre Vildkvinna.

Grandmother Ellika håller en djupgående kvinnocirkel där vi alla får chansen att bli hållna i totalt ovillkorlig kärlek och medkänsla på ett sätt som bara hon kan. Vi får dela våra känslor och allt som ryms i våra hjärtan och komma riktigt nära varandra i cirkeln.

Varmt välkomna till en kraftfull, djupgående och transformerande helg för alla kvinnor som vill utforska Vildkvinnans Väg på djupet!

KURSLEDARE

Camilla Måne är en dedikerad kvinnocirkelledare, socionom och prästinna. Hon leder regelbundna kvinnocirklar kring årstiderna i naturen och fullmånen samt sharingcirklar för både män och kvinnor. Hon skriver även egen musik och målar. Camilla brinner för att stärka kvinnors/människors psykiska hälsa, för den läkande kraften i samtalscirklar, dans, ceremonier, kreativitet och naturkontakt. http://camillamane.se

Stina Gray är en sagoberätterska och etnolog med rötter i Sverige och Nya Zeeland. Hennes berättande tar inspiration från folksagor, mytologi, drömmar och natur. Framförallt brinner hon för att levandegöra det mytologiska landskapet, ge röst åt bortglömda berättelser samt bygga broar mellan Trollskogen och Människobyn. Hon bor i Järna där hon bjuder in till föreställningar och sagovandringar: http://www.stinagray.com/

Grandmother Ellika Lindén är en kvinnocirkelledare som utvecklade konceptet ”Circle Way Camp” tillsammans med sin framlidne man Manitonquat. De höll under 30 års tid läger och workshops världen över. Med sin ovillkorliga kärlek, starka medkänsla och sitt naturliga och enkla sätt skapar hon trygghet i en cirkel så att alla vågar tala från hjärtat. Ellika är också utbildad skådespelerska och har jobbat både med barn tv-program och teateruppsättningar.

INVESTERING
I kurspriset ingår mat (vegetarisk) – frukost, lunch, middag och fika. Meddela oss om du har några allergier.
Kurs: 3000 kr
Kurs och boende i flerbäddsrum: 3400 kr
Kurs och boende i dubbelrum: 3600 kr
Kurs och boende i enkelrum: 3800 kr

ANMÄLAN
Anmälan sker genom att skicka ett mejl till sagoheim@gmail.com samt betala anmälningsavgiften på 700 kr. Resterande belopp betalas innan kursstart. Mer info om betalning och bokningsregler får du genom din intresseanmälan. OBS! Begränsat antal platser (max 20 deltagare). Denna helg har blivit fullbokad två år i rad så boka din plats i god tid!

PLATS OCH TID
Kurshelgen äger rum på Fridhems kursgård i Stjärnsund, Dalarna. Det går att checka in och landa på Fridhem från och med kl 16:00 på fredagen. Kl 18:00 – 19:30 serveras middag i matsalen.
Det går att åka buss från Hedemora till Stjärnsund på fredagen, men bussen går inte på söndagar. Kolla busstider på https://www.dalatrafik.se/.
Skriv i din anmälan om du önskar skjuts till Hedemora tåg station på söndagen. Skjuts till stationen ordnas av Fridhem för en liten summa.

MEDTAG
Trumma eller skallra om du har. Bok och penna. Varma kläder så att du kan vara ute samt något att sitta på i mossan. En symbol till altaret som representerar din vildkvinnosjäl eller innersta kärna för dig.

VILDKVINNOMARKNAD
Skapar du hantverk, smycken, böcker, konst eller annat som du vill visa och sälja till oss andra så ta med lite grejer och lägg på våra marknads bord. Prismärk och sköt betalning själv. Det är fint att vi får se varandras kreativa glöd! Och ett bra tillfälle att köpa fina/unika presenter kanske!

Hjärtligt välkomna!

 

 

Praktisk info

Plats:
Fridhems kursgård, Dalarna, www.frid.nu
Datum:
13-15 november
Kostnad:
Kurs: 3000 kr Kurs och boende i flerbäddsrum: 3400 kr Kurs och boende i dubbelrum: 3600 kr Kurs och boende i enkelrum: 3800 kr
Kost:
vegetarisk mat
Anmälan:
Anmälan till Stina Gray sagoheim@gmail.com
Kontakt/boka
Camilla Måne
colourfulcamilla@hotmail.com
facebookinstagram