Camilla Måne

Nu bjuder vi in återigen till denna mycket uppskattade vildkvinnohelg i november på Fridhems kursgård i Stjärnsund – en kurshelg som varit fullbokad 3 år i rad! Väck din vildkvinna till sin fulla kraft!

När träden har släppt tagit om sina sista löv och den kloka har lagt sin mantel över landskapet, samlas vi i höstmörkret för att blåsa liv i Vildkvinnans härd. Med inspiration av sagor, sånger, trummor, dans och senhöstens magi tar vi oss närmare den vilda kvinnan inom oss – hon som lyssnar till själens ylande och låter hjärtat leda henne framåt på livets stig.

 

Vår mytologiska vägvisare för den här helgen är sagan om Skelettkvinnan, en helande och kraftfull saga om att hämta hem Vildkvinnans förlorade ben från havets djup för att bli hela i vår sanna, ursprungliga natur. Skelettkvinnan är en av många mytologiska representerar för den kloka Benkvinnan – hon som samlar och sjunger benen till liv. Här, på senhösten, kliver vi in i Benkvinnans transformationskittel för att födas på nytt!

Denna helg är upplagd som en resa in i dig själv, ner i jorden, hem till det vilda samt till kraften av gemenskapen i en kvinnocirkel – vår egen vargflock! Allt för att du skall stå stadig och fri som kvinna i din sanna natur.

Vi är tre kvinnor, i tre olika livsstadier, som håller i denna helg: sagoberätterskan Stina Gray, prästinnan Camilla Måne och kvinnocirkelledaren Ellika Lindén. Camilla och Stina använder ceremonier, inre resor, dansritualer, sagor, kraftsånger, trummor och naturkontakt för att guida oss hem till vår inre Vildkvinna. Grandmother Ellika håller en djupgående kvinnocirkel där vi alla får chansen att bli hållna i totalt ovillkorlig kärlek och medkänsla på ett sätt som bara hon kan. Vi får dela våra känslor och allt som ryms i våra hjärtan och komma riktigt nära varandra i cirkeln.

 

 

Varmt välkomna till en djupgående, kraftgivande och transformerande helg för alla kvinnor som vill utforska Vildkvinnans Väg på djupet!

Så här säger våra tidigare kursdeltagare om att vara med på en helg med Vildkvinnans Väg:

"Jag vågar vara mig själv mer. Har liksom kommit närmare in till mitt autentiska jag, till vildkvinnan. Hon vågar visa sig mer, är mer förankrad och stabil, inte lika benägen att vara till lags längre och är modigare." Lilian Liberg, Massör/Treesister

”Dessa två vilda Väsen, Vildkvinnors natur och skapande är genuint, vackert, magiskt med mycket hjärtevärme, avskalat och fylld med den nordiska folksjälens sagor, sång och rötter! Mycket kurser har jag gått på, men att möta och samarbeta med dessa två Vildkvinnor har berört mig starkt! Så äkta och naturligt utan masker och spel! Kan bara böja mitt huvud i ödmjukhet i tacksamhet för det arbete ni gör och är!” Margitta Eldsvan Wigren, prästinna

”Tack alla vildkvinnor som jag har mött i helgen tillsammans med Baba Yaga. Allt har varit mycket väl organiserat. Man har känt sig mycket välkommen. Mycket glädje och allvar varvat med varandra. Ni har förmågan att skapa en mycket kärleksfull och glädjande atmosfär. Det märks att allt är förberett och genomarbetat. Det känns äkta och seriöst samtidigt som det finns plats för lekfullhet och får fram det vilda och härliga inom oss. Det här är på riktigt. Från djupet av mitt hjärta och Guds välsignelse tackar jag det alla varmaste och jag kan absolut rekommendera era kurser” – Susanne, kursdeltagare

”Tack för denna helg. Vilken genomkörning. Underbart. Det var så fint att möta underbara Baba Yaga på flera sätt. Tack för att ni lyfter dessa kvinno-urmödrar till ljuset. Jag är matt och nöjd. Tusen tack” – Linda, kursdeltagare

”Tack vackra vilda kvinnor för kraft och inspiration” – Sanna, kursdeltagare

”Vilken fantastisk helg, tack! Lugnt och lugnande ledarskap men också energigivande. Sång, saga, trummande, eldceremoni. Så härligt! Ellikas cirkel <3 <3 <3 Inspirerande, kreativ!” – Catarina, kursdeltagare

”Fantastisk fin och härlig helg, med mycket djup och extremt trygg känsla. Ser fram emot att komma igen och dyka djupare in i Vildkvinnans Väg. Stort tack!” – Hanna, kursdeltagare

KURSLEDARE

Stina Gray är en sagoberätterska och etnolog med rötter i Sverige och Nya Zeeland. Med sin resande sagostuga Sagoheim bjuder hon in till magiska, berörande och hjärtevärmande upplevelser av sagor och myter på föreställningar, sagovandringar, kurser och retreater. Hennes berättande tar inspiration från drömmar, natur, årstiderna, folksagor, mytologi och från hennes personliga skattkista av livsberättelser. Hon brinner särskilt mycket för det läkande berättandet och för att ge röst till bortglömda berättelser. Hemsida: www.stinagray.com

Camilla Måne är en dedikerad kvinnocirkelledare, socionom och prästinna. Hon leder regelbundna cirklar kring årstiderna i naturen och samtalscirklar för både män och kvinnor samt ett ”Cirkel läger” varje sommar för alla åldrar och kön. Som Prästinna i Gudinnans tjänst jobbar hon med att stärka relationen till det heliga i naturen, att se vikten av initieringar genom livet och skapa ceremonier vid övergångar, samt att hedra kroppens tempelvisdom och bygga en stark bas av självkärlek. Camilla är även en del av prästinneteamet för den internationella Gudinnekonferensen i Glastonbury, England. Allt för att stötta människor på färden att hitta hem till sig själva, till gemenskapen med varandra och till naturen. Hemsida: www.camillamane.se

Ellika Lindén är en kvinnocirkelledare som utvecklade konceptet ”Circle Way Camp” tillsammans med sin framlidne man Manitonquat (Medicine Story). De höll under 30 års tid läger och workshops världen över. Med sin ovillkorliga kärlek, starka medkänsla och sitt naturliga och enkla sätt skapar hon trygghet i en cirkel så att alla vågar tala från hjärtat. Ellika är också utbildad skådespelerska och har jobbat både med barn tv-program och teateruppsättningar.

 

 

INVESTERING

Kurskostnaden är 2500 kr (inklusive anmälningsavgift).

Anmälan sker via mejl till sagoheim@gmail.com samt genom betalning av anmälningsavgiften på 700 kr. Anmälningsavgiften bekräftar din anmälan och är ej återbetalbar.

Boka din plats i god tid! Denna kurshelg har varit fullbokad 3 år i rad. Begränsat antal platser 15 st (det kan komma att finnas fler platser beroende på läget med Covid-19).

Kurshelgen äger rum på Fridhems kursgård i Stjärnsund, Dalarna. Kost och logi är inte inkluderat i kursavgiften – det betalas separat till kursgården. Boende på kursgården bokas via mejl till kocken Mikaela: photo@mikaelalarm.se (meddela om du har allergier)

Helpension per dygn för kursgäster på Fridhems kursgård:

Flerbäddsrum 600:-/person

Dubbelrum 715:-/person

Enkelrum 770:- Mer info om Fridhems kursgård hittar du här: https://www.frid.nu/

 

AVBOKNINGSREGLER

Anmälningsavgiften är inte återbetalbar. Vid avbokning 3 veckor före kursstart återbetalas kursavgiften exklusive anmälningsavgiften. Därefter sker återbetalning endast vid uppvisande av läkarintyg eller intyg av annan giltig orsak, eller om eventet skulle bli inställt.

 

START OCH SLUTTID

Vi inleder kurshelgen fredag 12 november kl. 18:00 med en gemensam middag i matsalen på Fridhems kursgård. Efter middagen samlas vi kl. 19:30 i kurssalen. Du som ska bo på Fridhem är välkommen att checka in från och med kl 16:00 på fredagen.

På söndagen avslutar vi helgen med en fika kl. 16:00.

 

HITTA HIT

Adress: Bruksallén 16, 77674 Stjärnsund

Stjärnsund ligger i södra Dalarna, ungefär två timmar från Stockholm med tåg.

Kommer du med bil hittar du parkering direkt på gården utanför Fridhem eller tvärs över gatan på allén upp mot kyrkan.

Kommer du med tåg så kan du boka hela din resa till ”Stjärnsund Sandvika” på www.sj.se. Hedemora är närmaste tågstation från Stjärnsund. Därifrån kommer du lätt med buss på fredagen. Kolla tidtabell på www.dalatrafik.se – närmaste hållplats till Fridhem är ”Stjärnsund skolan.”

På söndagen går inga bussar och därför uppmuntrar vi er att samåka till Hedemora eller beställa skjuts som Fridhem ordnar. Skriv i din anmälan om du önskar skjuts till Hedemora tågstation på söndagen. Pris för skjuts via Fridhem är 200kr per bil enkel resa.

 

MEDTAG

Trumma eller skallra om du har. Bok och penna. Varma kläder så att du kan vara ute samt något att sitta på i mossan. En symbol till altaret som representerar din vildkvinnosjäl eller innersta kärna för dig.

 

VILDKVINNOMARKNAD

Skapar du hantverk, smycken, böcker, konst eller annat som du vill visa och sälja till oss andra så ta med lite grejer och lägg på våra marknads bord. Prismärk och sköt betalning själv. Det är fint att vi får se varandras kreativa glöd! Och ett bra tillfälle att köpa fina/unika presenter kanske!

 

Hjärtligt välkomna önskar Stina, Camilla och Ellika

 

 

Praktisk info

Plats:
Fridhems kursgård, Dalarna, www.frid.nu
Datum:
12-14 november
Kostnad:
2500 (kost och logi ej inkluderat)
Kost:
vegetarisk mat
Anmälan:
Anmälan till Stina Gray sagoheim@gmail.com
Kontakt/boka
Camilla Måne
colourfulcamilla@hotmail.com
facebookinstagram