Camilla Måne

Vildkvinnans väg- Småland- Tyvärr inställt!, nytt datum kommer 2021

En helg för kvinnor att fördjupa sin kontakt med sin vilda natur. Temat för helgen är livslust och passion. Vi vägleds hem till den livskraften genom naturkontakt, kroppen, hjärtat, yonin och livmodern. Resan hem till starkare livslust denna helg går genom sagornas värld, dans,sång, ceremoni och månhydda. Allt i en trygg kvinnocirkel under ekarna på Ekbacka permakulturgård!

Vildkvinnans Väg 8 – 10 maj på Ekbacka Gård, Småland
En helg för kvinnor som vill utforska och fördjupa relationen med sin vilda natur.

Vi kommer att genomföra denna helg 2021 istället!!! På grund av Corona epedimin.

I grönskande maj, förvandlingens tid när hela landskapet slår ut i blom, samlas vi under ekarna för att blåsa liv i Vildkvinnans härd. Med inspiration av sagor, sånger, dans och naturens magi, tar vi oss närmare den vilda kvinnan inom oss – hon som lyssnar till själens ylande och låter hjärtat leda henne framåt på livets stig.

Temat för denna helg är ”livslust, njutning och passion” och en av våra mytologiska vägvisare på denna resa är Baubo, gudinnan som lär oss om den helande kraften som finns i att skratta ända nerifrån magen och gåvan som finns i att bejaka urkvinnan inom oss genom att måna om hennes tempel, hennes cykler och låta henne få lysa, ta plats, njuta och blomma ut som den unika blomman hon är.

Under helgen kommer vi utforska lusten och livskraften i våra kroppar och själar med hjälp av dans, sång och trumma, kreativa övningar samt genom närvaro med vårens naturkraft. Vi kommer även att gå in i Månhyddan tillsammans och lyssna till och tala ur våra livmödrar. En Månhydda är en trygg samtalscirkel där kvinnor delar erfarenheter, upplevelser och känslor kring att leva i den cykliska, sexuella, livgivande kvinnokroppen. Det är otroligt läkande och stärkande att ta del av varandras berättelser oavsett vad vi bär på för historia. I en fin ceremoni kommer vi att hedra våra kroppar, livmödrar och vår sexuella livskraft.

Kurshelgen äger rum på Ekbacka Gård, en permakultur gård som ligger utanför Nybro i Småland. Vår kurslokal består i första hand av en magisk lund med gamla ekar där vi kommer att samlas i en cirkel runt en eld. Vi kommer att vara mestadels utomhus hela helgen (om vädret tillåter).

Varmt välkomna till en sinnlig, njutningsfull och påfyllande helg för alla kvinnor som vill utforska vildkvinnans väg på djupet!

KURSLEDARE


Camilla Måne är en dedikerad kvinnocirkelledare, socionom och prästinna. Hon leder regelbundna kvinnocirklar kring årstiderna i naturen och fullmånen samt sharingcirklar för både män och kvinnor. Hon skriver även egen musik och målar. Camilla brinner för att stärka kvinnors/människors psykiska hälsa, för den läkande kraften i samtalscirklar, dans, ceremonier, kreativitet och naturkontakt: http://colourfulcamilla.com/

Stina Gray är en sagoberätterska och etnolog med rötter i Sverige och Nya Zeeland. Hennes berättande tar inspiration från folksagor, mytologi, drömmar och natur. Framförallt brinner hon för att levandegöra det mytologiska landskapet, ge röst åt bortglömda berättelser samt bygga broar mellan Trollskogen och Människobyn. Hon bor i Järna där hon bjuder in till föreställningar och sagovandringar: http://www.stinagray.com/

Camilla och Stina reser land och rike runt med sina uppskattade ”Vildkvinnans Väg” workshops, kurser och kvinnocirklar. De har samverkat under flera års tid, även musikaliskt under artistnamnet Wild Moon Sisters. Lyssna på deras musik här: http://www.stinagray.com/p/music.html

Den härliga omslagsbilden till eventet är målad av konstnären TeklaU. Mer om hennes konst, kortlekar och kurser här: https://www.teklau.se/

§

PLATS OCH TID
Ekbacka Gård ligger strax utanför Nybro. Adressen är Igersdela 110, Ljungbyholm. Hemsida: https://www.ekbackagard-permaculture.com/english/home/

För att åka kollektivt, boka din tågresa till Nybro station. Vi kommer att ordna bilskjuts från stationen. Meddela om du kommer med tåg.
Kurshelgen börjar fredag den 8:e maj kl 18:00 med middag. Det går att landa på gården från och med kl. 15:00 på fredagen. Vi avslutar kursen på söndag kl 16:00 med en fika.

INVESTERING
I kurspriset ingår vegetarisk kost (frukost, lunch, middag och fika). Meddelar oss om du har några allergier.
Kurs: 2500 kr
Kurs och boende i tält: 2700 kr
Kurs och boende i flerbäddsrum: 2900 kr

ANMÄLAN
Anmälan sker genom att skicka ett mejl till sagoheim@gmail.com samt betala anmälningsavgiften på 500 kr. Resterande belopp betalas innan kursstart. Mer info om betalning och bokningsregler får du genom din intresseanmälan. OBS! Begränsat antal platser. Boka i god tid för att säkra din plats!

MEDTAG
Trumma eller skallra om du har. Bok och penna. Varma kläder så att du kan vara ute samt något att sitta på i mossan. En symbol till altaret som representerar din vildkvinnosjäl eller innersta kärna för dig.

Praktisk info

Plats:
Ekbacka gård, Igersdela 110, Ljungbyholm
Datum:
8-10 maj, 2020
Kostnad:
Kurs: 2500 kr. Kurs och boende i tält: 2700 kr. Kurs och boende i flerbäddsrum: 2900 kr
Kost:
Vegetarisk mat
Kontakt/boka
Camilla Måne
colourfulcamilla@hotmail.com
facebookinstagram