Camilla Måne

Det inre livet- kvinnocirkel i Umeå

En kvinnocirkel i Umeå med fokus på att stärka psykisk hälsa. Vi provar på olika verktyg som hjälper oss att må bra i livet. Alla träffar är öppna för alla kvinnor, du kommer när du vill och kan! Välkommen till en trygg och varm kvinnogemenskap!

Det inre livet är ett projekt och en kvinnogrupp som finns för att stärka kvinnors psykiska hälsa i Umeå! Alla kvinnor är välkomna. På varje träff får vi prova på olika övningar och tekniker som hjälper oss att må bra i livet. Olika kvinnor delar med sig av dessa verktyg. Vi lyssnar alltid till varandra i samtalscirkel på träffarna och ur denna gemenskap har det kommit så mycket gott.

Under fem terminer har jag och några till kvinnor samordnat dessa träffar och funnits på plats varje tisdag mellan klockan 10-12 på NBV i Umeå. Under våren 2020 har vi uppehåll- kanske återuppstår denna cirkel till hösten.

Program Hösten 2019

17/9 ”Välkommen till kvinnocirkeln” - vi startar terminen med samtalscirkel och skrivövning kring att ge och ta emot kärlek. Camilla Grill, socionom och Anna Marklund, write yourselfvägledare.

24/9 ”Skogsbad - låt naturen stödja ditt välmående” - samtal och övning med Birgitta Wiklund, skogsväktarinna. (Samling 9.30 utanför lokalen för samåkning till Nydalaskogen, ta med ligg/sittunderlag och eget fika) 1/10 ”Bildterapi - att utforska och uttrycka sitt inre liv” - övningar med Johanna Kanon, socionom och blivande bildterapeut.

8/10 ”Kvinnans sexualitet - cirkelsamtal om lust, skam, glädje och sorg i kvinnokroppen”, Camilla Grill, socionom.

15/10 ”Föreläsning om Inre ro - en metod att sluta fred mellan tankar och känslor”, Eva Emadén, Inre rovägledare.

22/10 ”Body love yoga - mjuk yoga för alla kroppar”, Katarina Lindberg, yogainstruktör. 29/10 HÖSTLOV

5/11 ”Inre och yttre lyskraft - vi stärker varandra i mörkrets årstid”, samtal och övningar med MargretEman, ambassadör för Hjärnkoll och blivande lärare.

12/11 ”Självkänsla och självförtroende - samtal och reflektion i grupp”, Susanna Nyström, undersköterska och författare. 19/11 ”Meditation - för närvaro och lugn”, övningar med Therese Sjöberg, kundaliniyogalärare.

26/11 ”Arga kvinnor – samtal och övningar kring ilska och behoven bakom med hjälp av Nonviolent Communication”, Anna Marklund, Write Yourselfvägledare

3/12 ”Från psykos till ett balanserat liv - min inre och yttre läkande resa”, föreläsning och samtal med Susanne Löfgren, hälsopedagog.

10/12 ”Känslohissen - vi inspireras av och provar på en metod att frigöra negativa känslor”, Anne Enström, hållbarhetsstrateg.

17/12 ”Uppskattning och tacksamhet - två superkrafter”, en stämningsfull avslutningscirkel med Camilla Grill, socionom och Anna Marklund, write yourselfvägledare

Praktisk info

Plats:
NBV Hälsohuset
Datum:
Cirkeln nedlagd tillsvidare i Coronatid
Kontakt/boka
Camilla Måne
colourfulcamilla@hotmail.com
facebookinstagram